Generell fråga kring konstigt folk som dirigerar er.

 • Hej.

  Min första post ”hurra!”.

  Tänkte höra om vad ni stött på för konstigt folk som försöker dirigiera er när ni gör era lyft till platser där ni inte ser så bra (förutom tex bom-kameran).

  Menar en erfarenhet jag stött på var på en arbetsplats, med en icke svensk eller engelsk talande person, som hade lyft kommandon på en laminerad lapp fast tejpad på ena under armen och gormande oförståbart i walkitalking.
  Inte nog med att det var paroc skivor jag lyfte (vikt under 100kg, och ca 3x1x0.2m) som jag fick avbryta då de fladdrade som vantar då denna dag det blåste 16s/m och hade 4×100% pipor och 16m jibb.

  Personen i frågan verkade inte bry sig, men jag kände att vill inte leka med hans liv eller med min kran 🙂
  Fick till och med be verkarn fixa någon dagen efter som talade något språk man förstod.

  Bra jobbat,säkerheten skall alltid komma först. M G Ånge.

  Fick du köra med 100/100/100/100,konfigurationen i 16m/s enl tillveraren?

  Relevant Micael! Där kan man ha första grundargumentet för att stoppa. Lätt last gör ju saken än värre.

  Honken, det jag tänker på är att du som kranförare kan skicka ett sms, eller mejl till arbetsledaren på plats och uttrycka din oro över medarbetarens kompetens, vindförhållanden och andra risker. Kom med positiva förslag hur ni kan arbeta säkrare (t.ex. byta ut lastkopplaren/signalmannen), men vi måste vara försiktiga med att använda språket som enda argument. Risken är, att kunden anser att det är viktigt att lastkopplare och kranförare talar samma språk…..å då lär de byta ut kranföraren, för de byter ut hela billiga arbetslaget….

  Viktig fråga!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.