Välkommen!

Mobilkranföraren har finansierats av Svenska Mobilkranföreningen tillsammans med BRIM och är ett open-source projekt vars mål är att skapa en ypperlig, kontinuerligt uppdaterad handbok för mobilkranförare där alla de yrkesmänniskor som verkligen kan mobilkranar kan bidra.

Varför detta och hur finansieras det?

Mobilkranföraren.se var från början ett projekt som strävade till att förenkla och förbättra den primära kunskapskällan för blivande förare av mobilkranar genom att skapa boken Mobilkranföraren.

Innan boken kom ut i sin betaversion våren 2014 saknades det ett högklassigt undervisningsmaterial. Med allt fler mobilkranar och högre ställda kunskapskrav var det nödvändigt för branschen att göra något åt det. Projektet är tänkt att vara självgående i framtiden. Grundplåten har skjutits till av branschen via Svenska Mobilkranföreningen och BRIM.

Självgående projekt där alla kan bidra

Texten som arbetats fram har ingen traditionell copyright utan ligger under samma juridiska regelverk som öppen källkod till programvara haft under många år.

Utan den hindrande copyrighten kan texten utvecklas som ett samarbete mellan alla som har ett intresse av boken och som har kunskap om mobilkranar. Vår förhoppning är att det blir ett bättre sätt än det gamla sättet där en enda ”expert” skriver allting. Kunskapen finns hos de som använder kranarna varje dag. Yrkesfolket.

Kontakta oss

Telefon Mobilkranföreningens kansli: 08-400 268 90 (växel)

Har du frågor om utbildningen kontakta:
Jenny Forssell
Telefon: 08-400 268 92
E-post: jenny.forssell@mobilkranforeningen.se